Työterveyspsykologin arkea

Päivitetty: 14. syysk. 2020

Mun työterveyspsykologin töistä on viime aikoina kyselty paljon tuolla somen puolella. Jossei sulla ole vielä meidän Instagram-tili seurannassa, niin nyt on hyvä aika siihen! Löydymme sieltä nimimerkillä psykologipalveluvalo.Valon toiminnan ohella työskentelen toisiaan osa-aikaisesti myös työterveyspsykologina Terveystalolla. Tykkään mun työterveyspsykan työstä kovasti, koska se on super monipuolista ja opettavaista - siellä ikinä ei tuu tylsää!


Teen sekä vastaanottotyötä että yhteisöllistä työtä. Mun vastaanotolle tulee henkilöitä hyvin erilaisten tilanteiden ja pulmien kanssa. Välillä sydäntä tullaan purkamaan vain kerran, jotta jaksetaan pahimman yli. Joskus taas sukelletaan esim. 4 kuukaudeksi työstämään jotain kimurantimpaa ja kipeämpää tilannetta/tunnetta/uskomusta. 💛


Jokaisen asiakkaan oman tarinan kuuleminen, luottamuksen rakentaminen ja oloa helpottavien avainten etsiskely on mulle aina tosi mielekästä ja merkityksellistä. Se vie mutkin aina opettavaiselle mielen matkalle, mikä on antoisaa - toki joskus mahdollisesti myös kuormittavaa raskaiden teemojen tai kovan tunnepitoisuuden vuoksi.


Yhteisöllisessä työssä taas pääsen toteuttamaan mun muita intohimoja, kuten kouluttamista, ryhmien vetämistä, viestintää ja esiintymistä. Näitä on tullut eniten vedettyä nyt etämuodoissa poikkeusaikojen vuoksi. Teemoina kaikenlaiset hyvinvointiin ja työpsykologiaan liittyvät jutut, kuten palautuminen, hallinnan tunteen lisääminen tai vuorovaikutustaidot.


Mun työpäivien sisältö vaihtelee paljon, joten päätin tehdä teille malliksi muutaman esimerkkipäivän! 😄👉🏼

Mitä haluaisit tietää psykologin työstä tai opinnoista? Laita alle kommenttia tai lähetä viestiä nettisivujemme tai Instagramin kautta!