Miksi en ole onnellinen? Miten voisin olla onnellisempi?

Päivitetty: 14. syys 2020

Nämä ovat yleisimpiä kysymyksiä, mitä minulta psykologina kysytään, eikä ihme! Me kaikki halutaan elämiimme mahdollisimman paljon onnellisia hetkiä ja hyvää mieltä se on aivan inhimillistä! Näiden hetkien saavuttaminen on kuitenkin sitä vaikeampaa, mitä enemmän niiden perässä juoksee. Usein onnellisen ja hyvän olon saavuttaminen onnistuukin parhaiten hieman eri tavoin kuin luulisi.

Onnellisuuden saavuttaminen on monimutkainen prosessi, eikä siitä pitäisi tehdä yksinään päiviensä tarkoitusta. Onnellisuus koostuu monista tekijöistä ja taidoista, joihin fokusoimalla saat taatusti enemmän hyvää mieltä, kuin sokeana onnellisuuden perässä juoksemalla. Hankaluuksista huolimatta on kuitenkin asioita, joiden skippaaminen auttaa kummasti aitoa onnellista oloa hakiessa.


Tässä NELJÄ YLEISTÄ MOKAA, joihin saatat erehtyä jahdatessasi onnellisuutta:


⛔ Erinäisten asioiden/etappien SUORITTAMINEN, jotta "sitten sen jälkeen voisin olla onnellinen". Tämän mokan tunnistaa JOS ja SITTEN KUN tyylisistä ajatuksista, kuten: "sitten kun saan/saavutan asian x niin olisin paljon onnellisempi". Tosiasiassa tunteet kuitenkin elää ainoastaan tässä käsillä olevassa hetkessä, ja onnellisuus on loppujen lopuksi vain tunne.